08-11-11

Funny Science; Nagellak

Nagellak gebruiken we vaak. Vooral wij meisjes. Het siert je nagels en kan ook zo dienen tegen de verveling. Je kunt het niet te gek maken; van de mona lisa op je nagels tot een simpel 'basic' kleurtje.  Maar wat is nou eigenlijk nagellak??


Nagellak is een make-up, cosmetisch product en je moet het natuurlijk zoals het woord al zegt op je nagels doen. Het siert je nagels, bied versteviging. Nagellak zit een in potje met een kwastje eraan. Een dikke kwast is meer voor 1 kleur op je nagels en met een dun kwastje kun je meer vormpjes en streepjes maken. Je kunt nagellak op je eigen nagels doen, maar ook op kunstnagels. Nagellak kun je er weer afhalen met behulp van nagellakremover.

Nagellak is een gemakkelijk aan te brengen goedje en het moet natuurlijk goed drogen. Er bestaan nagellakken die binnen 1 minuut al zijn opgedroogd zoals deze;Maar 1 minuut drogen, daar geloof ik persoonlijk zelf niet in. Het duurt soms wel 8 uur voordat een nagellak echt helemaal is opgedroogd! Dat is natuurlijk erg lang...

Bestaan er gevolgen van het gebruik van nagellak? Ja, je kunt voor bepaalde stoffen allergisch zijn. Bij sommige mensen (ook bij mij) worden je nagels al snel geel na het gebruik van nagellak. Gebruik daarom niet teveel nagellak achter elkaar. En sommige stoffen die in nagellak zitten kunnen slecht zijn voor het milieu.

Wat kun je nog meer doen met nagellak?

-Een blanke nagellak helpt goed tegen wratten. Beetje nagellak op de wrat doen en na een week is hij verdwenen.
-Een schroef weer vastmaken, gewoon wat nagellak over de schroef doen.
- Een beginnende ladder in je panty stoppen.
-Een beginnend sterretje in je autoruit tijdelijk behandelen.
- Afgevende sieraden insmeren met nagellak.

Conclusie: Zonder nagellak kunnen we gewoon niet leven! :D

Bronnen: Wikipedia.org en infonu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten