29-05-2013

Einde school

              Large

De examens zijn voorbij, eindelijk. Na zes jaar lang geleerd en gestreden te hebben, is het tijd voor het diploma. Over drie examens heb ik sowiso een goed gevoel, maar over de rest... Het zal echt leuk zijn als iedereen in mijn omgeving slaagt, maar als je gezakt bent, is dat ook zeker geen schande.Gisteren dus het laatste examen natuurkunde gehad. Pff ik weet niet wat ik hierover moet denken. Aan de ene kant is natuurkunde altijd al moeilijk geweest. Ik haalde vaak zesjes (oke soms hoger) en ging nu mijn examen in met een 6,1. Toen ik het maandag zat te leren snapte ik alles. Het examen begon wel lekker en de eerste paar opgaven heb ik goed gemaakt. Daarna was ik mijn concentratie kwijt en ging het slecht. Bedragen verkeerd opgeschreven, eenheden vergeten en slordigheidsfouten in de berekeningen. Het kon niet erger.

Examens waar ik wel een goed gevoel over heb zijn Duits, Nederlands en scheikunde. Tijdens Nederlands en scheikunde had ik al zoiets van: dit gaat hem wel worden. Duits vond ik daarentegen juist moeilijk. De teksten kon ik niet helemaal goed volgen en ik had bij de meerkeuze ook heel vaak dezelfde antwoorden. Gelukkig heb ik dit examen juist wel goed gemaakt, want ik heb hem deels nagekeken.

Volgend schooljaar ga studeren. Ik kan me het moeilijk voorstellen dat ik over een paar maanden op een andere school zit (hopelijk) Ik heb over een paar weken een intakegesprek om te zien of de studie wel echt bij me pas. Natuurlijk weet ik dit allang, anders had ik wel iets anders gekozen. Over een studie was ik al snel uit. Ik vind dat het HBO niet veel bijzonders heeft wat echt bij mij past. Ik wist van mezelf dat ik iets heb met scheikunde. Dit vak past helemaal bij mij. En ik wilde graag onderzoeken en dingen verbeteren. Daarom heb ik voor de opleiding Chemie gekozen. Over een paar maanden sta ik hopelijk met me witte jas in het lab. Wat gaat de tijd eigenlijk snel zeg.

En wat als ik niet slaag? Ja, dat is dan heel erg balen. Ik ben speciaal in mijn laatste jaar een niveau lager gaan doen, om zo meer kans te hebben om het examen te gaan halen. Als ik niet slaag dan kan ik naar de vavo of naar een sprint toe. Of ik dan nog havo ga doen weet ik niet.

Best raar toen ik gisteren de school uitliep. De boeken zijn ingeleverd, de kluis is niet meer van mij en ik kom hier hopelijk niet meer terug. Ach, ik ben blij dat het voorbij is. Ik ben 18 en klaar om te gaan studeren..

En hoe gaat het met jullie? Hebben jullie ook examens gehad? Denk je dat je slaagt en wat vonden jullie het moeilijkste examen?

Bron: Weheartit

1 opmerking:

  1. Ik heb volgend jaar pas examen voor Havo (wel al vmbo-t diploma), en nog een hele maand school!

    BeantwoordenVerwijderen